Bench press
Mňa by zaujímalo, ako je to so zápästiami. Mám problém, lebo som sa naučil zalamovať ich, a to spôsobilo bolesť v mojom pravom zápästí. Necítil som ju počas cvičenia ale až po položení činky. Skúšal som ich držať aj rovno ale to mi nedovoľuje zdvíhať veľké váhy a mám z toho pocit, akoby to bolo neprirodzené. Keď sa pozerám ako to cvičia borci v posilke, tak sa mi zdá, že ich zalamujú tiež. Nateraz som to vyriešil bandážou, ale chcel by som vedieť či je chyba v mojej technike alebo v zápästí.
Mám otázečku k j-tlaku: Můžete mi vysvětlit proč je lepší než klasický pohyb kolmo nahoru? Když to vemu logicky tak u j-tlaku budu mít delší dráhu pohybu, ale zase co tak koukám na liftery tak používají pouze j-tlak. Tak bych rád poprosil někoho aby mi vysvětlil jak ten j-tlak funguje, jak se dělá a proč se v něm zvedá víc, i když ta dráha pohybu je delší.
IKIM píše:Mňa by zaujímalo, ako je to so zápästiami. Mám problém, lebo som sa naučil zalamovať ich, a to spôsobilo bolesť v mojom pravom zápästí. Necítil som ju počas cvičenia ale až po položení činky. Skúšal som ich držať aj rovno ale to mi nedovoľuje zdvíhať veľké váhy a mám z toho pocit, akoby to bolo neprirodzené. Keď sa pozerám ako to cvičia borci v posilke, tak sa mi zdá, že ich zalamujú tiež. Nateraz som to vyriešil bandážou, ale chcel by som vedieť či je chyba v mojej technike alebo v zápästí.
Urcite bych nezalamoval, mel to delalo problem hlavne u premisteni, ale uz se snazim davat si na to pozor a na tezsi vahy pouzivat bandaze a je to ok
You gotta search within you, you gotta find that inner strength and just pull that shit out of you and get that motivation to not give up and not be a quitter, no matter how bad you wanna just fall flat on your face and collapse
- coolturista
- Supporter
- Kontaktovat uživatele:
zalamovat mozes len o silne zapastne bandaze ... inak pre bench bez dresu je to uplne spatne, kedze cinku mas mimo optimalnej paky, cinka by mala byt v optimalnom pripade priamo nad laktom, tak mas maximalny transfer sily cez ruky do cinky ...
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.
- coolturista
- Supporter
- Kontaktovat uživatele:
Četl jsem teď spostu věcí od Jima Wendlera, když jsem studoval 5/3/1.
Všude píše,že úplně nedoporučuje širokej úchop na bench, hlavně bez dresu. Radši užší třeba jenom 14". Kvůli zraněním ramenou.
Co si o tom myslíte?
Jakože pro člověka co mu jde o zlepšení tlakový síly a carryover pro jinej sport? Co bude lepší?
Dřív sem dělal užší a celkem mi to vyhovovalo, ale před 3měsícema jsem změnil na širší, protože mi předtim vůbec nebraly pocitově prsní svaly. Teď ano a je to znát i na tom svalovým rozvoji (i když minimálním)
Všude píše,že úplně nedoporučuje širokej úchop na bench, hlavně bez dresu. Radši užší třeba jenom 14". Kvůli zraněním ramenou.
Co si o tom myslíte?
Jakože pro člověka co mu jde o zlepšení tlakový síly a carryover pro jinej sport? Co bude lepší?
Dřív sem dělal užší a celkem mi to vyhovovalo, ale před 3měsícema jsem změnil na širší, protože mi předtim vůbec nebraly pocitově prsní svaly. Teď ano a je to znát i na tom svalovým rozvoji (i když minimálním)
"Given enough time, any man may master the physical. With enough knowledge, any man may become wise. It is the true warrior who can master both....and surpass the result." - Tien T'ai
No on i Konstantin Konstantinov není příznivcem benche na široko. A na http://kulturistika.ronnie.cz/c-9603-27-tipu-pro-zdravejsi-ramena-i.html tip č. 8. Mne teda víc vyhovuje bench střední až úzký oprooti klasice.
Impossible is a word to be found only in the dictionary of fools. – Napoleon Bonaparte
- Domingster
to je otazka techniky ... Pri vhodnej technike ta nebude nic tahat, aj ked pojdes az na dotyk ... Teda dufam, ze nesi nejaky fatalne poskracovany ... O technike bp je tu toho napisaneho moc a moc ...
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.
- Domingster